Rss Feed
 1. Llibres matemàtics

  dijous, 23 de febrer de 2017

  A classe de matemàtiques hem estat fent una activitat on els que volíem podíem compartir la nostra opinió sobre llibres matemàtics. Ens agradaria compartir amb vosaltres els resultats

  L'assassinat del professor de matemàtiques Jordi Sierra i Fabra
  En Flip no sap què fer perquè tres dels seus alumnes s'adonin que les matemàtiques són com un joc. Per això, i perquè no vol suspendre'ls, els proposa que resolguin en grup tot un seguit de problemes.
  Un bon dia en Flip és assassinat i mor davant mateix del nois! Per poder descobrir i capturar l'assassí del seu professor, els tres amics han de resoldre un seguit d'enigmes, jocs d'enginy, problemes i pistes que els conduiran de dret al culpable


  Vitamines matemàtiques Claudi Alsina
  ¿Por qué el día tiene 24 horas?, ¿es posible la cuadratura del círculo?, ¿por qué hay tantos calendarios como civilizaciones?, ¿cuál es el primer número que aprendemos?, ¿qué tienen que ver los números primos con la seguridad de los servidores en internet?, ¿puede servir el teorema de Pitágoras para detener a un delincuente?, ¿cuál es la verdadera historia del número Pi?, ¿para qué sirven los números aleatorios?, ¿cuál es la relación entre el arte y las matemáticas?, ¿desde donde debemos mirar un cuadro?, ¿pueden los números descubrir el verdadero autor de un libro?, ¿cómo son los matemáticos y que obsesiones tienen?, ¿por qué es gratis el uso de teoremas?, ¿qué tiene que ver el cuadrado latino de Euler con el sudoku?, ¿para qué utilizan las matemáticas los creadores de películas de animación como Toy Story?, ¿se puede saber si en un sorteo se han hecho trampas?, ¿cómo se aplican las matemática a los controles de calidad?, ¿hay diferencia entre azar y aleatoriedad?, ¿es cuantificable matemáticamente la esperanza?, ¿quién era el Murphy de la famosa ley?, ¿se puede ganar en el casino con ayuda de las matemáticas?.

  Los simpson y las matemáticas Simon Singh
  La majoria de gent, quan pensa en la llegendària sèrie de televisió de "Los Simpson", pensa en una família americana de classe mitjana. No obstant això, aquesta sèrie inclou molt més que acudits. Aquesta sèrie, si algú està disposat a dedicar-hi el temps a investigar-la, està plena de referències matemàtiques, de acudits per a "frikis" i gags d'imatge congelada més que interessants.
  En aquest llibre, Simon Singh t'ensenya tots els valors desconeguts i destapa tota la conspiració dels guionistes dels Simpson els quals gran part són matemàtics que van abandonar les seves carreres matemàtiques a Harvard per a formar part dels guionistes més importants de Hollywood.
  En el llibre, cada cert temps trobaràs exàmens per a veure el teu nivell matemàtic, basats en bromes d'alt nivell matemàtic. El concepte és que si rius una mica i enténs la broma, superes l'exàmen.
  Al final del llibre, dedica uns capítols a les matemàtiques d'una altra sèrie d'animació, Futurama, integrada per alguns dels guionistes matemàtics dels Simpson.

  El nombre pi és un poema èpic Daniel Tammet
  L'escriptor britànic, un prodiigi del càlcul matemàtic, parla sobre els números, les lletres i la síndrome d'Asperger  Reaccions: 
  | Enllaços a aquest missatge | | |