Rss Feed
 1. Ultimo verano en las nubes

  divendres, 23 d’octubre de 2015

  Autora: M. H. Martín
  Tema: El record d'una noia d'un dels seus estius adolescents amb la seva colla d'amics, i els fets que succeiran, que canviaran per sempre a la Martina i a la urbanització on estiuegen
  Argument: La Martina és una noia de 30 anys, que torna a casa dels seus pares desmuntar la seva antiga habitació. Recollint les seves coses, la seva germana petita, Laurita, troba un àlbum amb fotografies estiuenques de quan Martina tenia 15 anys, i passaven les vacances a Las Nubes, una petita i acollidora urbanització. Aquell va ser l'ultim estiu que van passar allà, i Laurita demana a la seva germana que expliqui perquè van marxar.
  A traves de Martina, coneixerem a la seva colla de quan tenia 15 anys:
  Lola, la seva millor amiga, a qui adora i estima amb tot el seu cor. elles són com el mar i les ones, les bombolles i la Coca-cola,... la seva es una veritable amistat. Lola és una noia dolça, divertida, amable, bona amiga,... 
  Pancho, un dels millors amics de Lola i Martina, un noi obert, divertit i franc i sobretot, molt autentic, es conscient dels seus defectes, i intenta millorar-los. Té una grandíssima amistat amb Marcos, un altre noi de la colla.
  Marcos és el millor amic de Pancho. És dolç, amable, molt generós, i un gran noi.
  Lucas és el més gran de la colla, el típic noi guapo, capaç d'emportar-se totes les noies que vol, molt lligó i una mica cregut. Però també és molt graciós, divertit i ple d'idees.
  Claudio, a qui tothom diu Cola, perquè li colen totes les bromes, és molt innocent, i els seus amics sempre li prenen el pel, ell però, té un gran cor, i no es pren malament les seves bromes. És ell qui obre el quiosc que hi ha a la urbanització. Té una germana petita, anomenada Cata.
  Cata és germana de Cola, i tot i ser més petita que ell, sempre ha sigut ella la que ha protegit al seu germà. És una noia molt guapa, que treu partit als seus recursos com a dona.
  Yagüe és el noi dolent del grup, mal estudiant, rebel i passota, però que sempre es pren seriosament la seva amistat amb la resta de la colla, que valora molt.
  Pitu és l'intel·ligent de la colla, un noi molt llest i centrat. Tot i així, mai s'ha cregut superior als seus amics. És un bon amic, que sap aportar consells a Martina quan ella realment els necessita.
  També hi ha altres personatges secundaris que pareixen en la història, que aporten intriga i entreteniment.
  És una història fresca, que ocorre a l'estiu en un lloc en què tot és perfecte, fins que passa un succés que canviarà la vida d'aquests personatges, sobretot de Martina, i que farà que Las Nubes ja no siguin el que era.
  Opinió personal: A mi aquest llibre m'ha encantat, de veritat, el recomano moltíssim a tothom. M'agrada molt el personatge de la protagonista, Martina, perquè és una noia dolça tendra, que valora realment la amistat que té amb els seus amics, que no canviaria per res en el mon. M'encanta la manera en que està escrit, narrada de tal manera que ens fa participar vivament de la història. A traves de Martina, veurem la veritable amistat i l'amor juvenil. Martina és una noia dolça, tendra i amable, que sap que són l'amor i l'amistat realment, i es deixa portar per la seva bogeria adolescent. Durant la història, va fent intervencions actuals, on fa unes precioses reflexions. Amb Ultimo verano en Las nubes, tindrem moments dolços, moments divertits, moments emocionants, moments tristos i moments durs, com és la vida realment.
  Aquest llibre es tant per a petits per a grans, els que esperen que arribi l'estiu per fer tantes bogeries amb la seva colla com les dels llibres, i també per als que recorden els seus estius de quan eren joves.
  Sobre l'autora: M. H. Martin va néixer a Madrid el 1982. Es va llicenciar en psicologia i es va especialitzar en psicologia forense. Ha dedicat els seus anys d'investigació a l'estudi del testimoni de menors i la suggestió infantil. El 2010 va encaminar els seus passos cap a la biblioteconomia, i actualment treballa com a bibliotecària a la universitat, tasca que compagina amb la escriptura. El 2009 va ser finalista del concurs de micro relats Más por menos. El 2012 va publicar la seva primera novel·la, Ultimo verano en las nubes


   
  Reaccions: 
  | | |


 2. 0 opinions:

  Publica un comentari a l'entrada