Rss Feed
 1. El cant de les dunes

  dimarts, 1 de setembre de 2015

  Autor: Jordi de Manuel
  Resultat d'imatges de el cant de les dunesTema: la història futurista de la civilització humana, que intenta conquerir un nou món Mnèsia, i dels mnèsics, que lluiten per salvar-lo. la cooexistencia de dues especies amb un cert grau d'intel·ligència és altament improbable...
  Argument: El comandant John B. Valdés, la xenobiòloga Fiona McLaughlan i Cornelius, un androide d'última generació, viatgen cap a Mnèsia, al doble sistema estel·lar de Vega i Sar. Rere seu, trenta mil colons esperen trobar el camí planer en aquest nou món per iniciar una nova civilització. L'espècie intel·ligent que habita Mnèsia, però, detecta l'arribada dels humans.

  Opinió personal: aquest llibre m'ha agradat molt, ja que et vas endinsant poc a poc en aquest futur de ciència ficció, i t'enganxa per complet. jo no soc gaire aficionada a aquest estil de llibre, però vaig decidir provar aquest llibre i vaig quedar realment sorpresa. és un llibre tant per a joves com per grans, escrit d'una manera senzilla i entenedora, però a la vegada detallista, i amb un punt de vista científic. el llibre esta escrit des de el punt de vista i la situació dels diferents personatges principals del llibre, i tota la historia esta envoltada de misteri i ficció. El llibre et fa plantejar-te bastantes qüestions molt interessants, i reflexionar sobre coses que semblaven clares. i parla sobre la coexistència de dues especies intel·ligents. aquesta obra va ser plantejada com la primera part d'una trilogia, i deixa el final força obert, però de moment encara estem esperant la continuació​
  Sobre l'autor: Jordi de Manuel Barrabín, va néixer a Barcelona el 1962. És professor i escriptor. Va estudiar Biologia a la UB, on es va doctorar en Ecologia. Ha centrat l'activitat científica en els organismes aquàtics i en l'ecologia d'aigües continentals (limnologia) i ha publicat una vintena d'articles d'àmbit científic. Treballa a les aules de secundària des de 1986. Ha elaborat multitud de materials educatius i ha escrit prop de cinquanta articles relacionats amb l'educació científica i la recerca en didàctica. Ha format part de diferents grups de treball, amb els quals han rebut diversos premis a la innovació i recerca educativa. Col·labora habitualment amb diverses universitats en cursos i activitats sobre didàctica de les ciències.
   En el camp de la ficció ha publicat diverses novel·les combinant, sobretot, el gènere negre i la ciència-ficció. També ha escrit nombrosos relats per a infants, joves i adults aplegats en reculls propis i en antologies. Ha estat guardonat amb diversos premis literaris, entre els quals destaquen el Premi El Lector de l'Odissea (amb un jurat format per un Consell de Cent Lectors), el Premi Ciutat de Mollerussa, el Premi Pere Calders, el Premi Manuel de Pedrolo, el Premi Ictineu (2010 i 2014) i el Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler. És creador de la sèrie de novel·les de gènere negre protagonitzades per l'inspector Marc Sergiot.
  Si vols sentir el veritable cant de les dunes:


  Reaccions: 
  | | |


 2. 1 opinions:


  1. Acabo de llegir el Cant de les dunes i l'he trobat un llibre molt mediocre. Potser perquè he llegit molta ciència ficció i soc molt exigent. El llibre està a anys llum de qualsevol llibre d'en Robert Silverberg, Asimov, Philip Jose Farmer, Heinlein.. Està ben escrit, però no aporta cap idea nova, per a mi no es ni tant sols ciència ficció. I el final es molt pobre. I porta els 4 clitxes de turno (robots, telepatia, viatges espaials, contacte entre especies..) pero no aprofundeix en res. Literatura infantil i barata. Salutacions!

  Publica un comentari a l'entrada