Rss Feed
 1. La filla del Ganges

  dimecres, 30 de setembre de 2015

  Resultat d'imatges de la filla del gangesAutora: Asha Miró 
  Tema: La història de l'adopció d'una nena, i el retorn a la seva ciutat natal.
  Argument: Asha Miró vivia en un orfenat de l'Índia, amb moltes altres nenes que havien estat abandonades pels seus pares. Als 6 anys va abandonar l'índia per trobar-se amb la seva família adoptiva a Barcelona, per rebre l'amor que li havia mancat fins al moment. 20 anys després, l'Asha decideix tornar a l'Índia, la ciutat que la va veure néixer, retrobar-se amb les monges que la van cuidar fins als 6 anys i poder descobrir per fi els seus orígens.
  El llibre conté fragments del diari de Electa Vega, que va escriure quan esperava a la seva filla Asha. 
  Opinió personal: he trobat aquest llibre realment bonic, ja que he pogut veure l'horror i la pena que suposa ser abandonada en néixer, la mala experiència que suposa passar la infància en un orfenat pobre de Bombai, però sobretot, la increïble història d'una adopció, de poder trobar una família que et vulgui i t'apreciï; i la valentia que suposa tornar al teu país d'origen, després de ser abandonat, per conèixer la teva història i la teva ciutat. M'encanta com està escrit, des del punt de vista de l'autora i protagonista, i afegint fragments del diari de la seva mare.
  Crec que el llibre està molt ben escrit, i és molt recomanable.                Sobre l'autora Va néixer prop de Nasik, a la vora del Godavari, a l'Índia i va viure entre Nasik i Bombai els primers sis anys de la seva vida, fins que en 1974 va ser adoptada a Barcelona. Aquesta diplomada en Ciències de l'Educació a la Universitat Blanquerna de Barcelona i curs la carrera musical i de piano al Conservatori Municipal de Barcelona. De 1989-2001 va exercir com a mestra en diverses escoles de Barcelona. També ha donat conferències per a pares en processos d'adopció; i ha participat com a voluntària en camps de treball de diversos països i ha col·laborat en actes solidaris. Des de l'any 2000 ha participat en programes de televisió, ràdio, debats i conferències. Treball en el Departament de Comunicació i Promoció del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004 i al Departament d'Educació. Va ser la portaveu del Fòrum Universal de les Cultures, actuant com a intermediària entre la ciutadania i les institucions. Ha treballat per a l'Ajuntament de Barcelona com a assessora en la nova "Regidoria de Dona i Drets Civils", com a mediadora entre l'ajuntament i les dones immigrants. Actualment treballa al Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Barcelona. Ha escrit diverses novel·les autobiogràfiques, la filla del Ganges, les dues cares de la lluna i paraules retrobades; altres llibres com rastres de sàndal, i tocant el cel. També llibres per a públic infantil, els quatre viatgers, els quatre viatgers a l'aquari, gotes de colors i la petita filla del Ganges (adaptació infantil de la filla del Ganges). I llibres de divulgació sobre la cultura índia, perquè les índies són maques com deesses, Rangolis de la meva terra (Mandales) Rangolis de la meva infància (Mandales)
  Reaccions: 
  | | |


 2. 0 opinions:

  Publica un comentari a l'entrada